STUDIO IJSBERG ARCHITECTEN

portret2

 

Wie zijn we?

Studio IJsberg architecten is in 2012 opgericht door architecten Peterine Arts en Holger Schmidt.

We zijn gesitueerd in Amsterdam en werken in binnen- en buitenland.

Ir. Peterine Arts is afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven en heeft jarenlange ervaring opgedaan bij o.a Venhoeven CS en hvdn architecten (nu: StudioNineDots) in Amsterdam, 24Hours in Rotterdam en DJRD in Sydney, Australië. Zij heeft hier als ontwerper en als projectbegeleider gewerkt aan scholen, woningbouw, zwembaden en saunacomplexen, stedenbouwkundige plannen en interieurs. Sinds de oprichting van Studio IJsberg architecten is zij de specialist op het gebied van aan-, op- en verbouwingen en haalt uit iedere opgave het beste naar voren. Zij is iemand van de details en heeft een sterke verbinding met materialen en interieurs.

 

Het persoonlijk contact met de mensen die iets willen bouwen is fantastisch. Wij proberen goed te luisteren en de wensen die worden uitgesproken op een heldere maar ook bijzondere manier om te zetten in het ontwerp.”

 

Dipl. Ing. Holger Schmidt is afgestudeerd aan de Universiteit van Stuttgart (Duitsland) en heeft uitgebreide ervaring opgedaan bij onder andere De Architecten Cie en Meyer en Van Schooten architecten in Amsterdam. Met name op het gebied van woningbouw en kantoren heeft hij als ontwerper en projectmanager veel betekent, vaak in combinatie met renovatie en hergebruik van bestaande panden. Hij is de man van de grote lijnen en heeft een goed gevoel voor technische uitwerking en kostenbeheersing.

 

“Wij geloven in dat te laten wat goed is, te verbeteren wat kan en nieuw te maken wat maximaal effect geeft. Daarom houden we van de combinatie hergebruik en nieuwbouw.”