Loft Admiralengracht

Locatie: Amsterdam West

Opdrachtgever: Particulier

Status: Opgeleverd 2019

Oppervlakte: 122m2 bvo

Constructeur: De Ingenieursgroep Amsterdam

In samenwerking met: Monika Pieroth Architectuur en stedenbouw

Fotografie: Jordi Huisman

Deze twee-laagse bovenwoning was toe aan een grondige renovatie. Het was hokkerig en oogde klein en hoewel al verbouwd was het niet echt sfeervol. De wens van de opdrachtgevers was om er een sfeervolle, lichte, open en moderne gezinswoning van te maken.

Opvallend aan de woning was het royale trappenhuis naar de bovenste verdieping met vide en daklicht. Het idee was om deze ruimtelijkheid te behouden maar wel het trappenhuis meer centraal te betrekken bij de leefruimte. Omdat de bewoners erg van boeken houden en bergruimte beperkt bleek is er een grote houten boekenkast ontworpen over twee verdiepingen. Deze boekenkast is een verbindend element in de woning en vormt tevens het hekwerk voor de vide. Ook zorgt hij ervoor dat de woning op beide verdiepingen open en transparant blijft.

Het was een uitdaging om binnen de grenzen van de regelgeving een dakuitbreiding te realiseren op de bovenste verdieping. Hierdoor werd het mogelijk 3 kamers plus badkamer in te passen. Beide verdiepingen hebben buitenruimte aan de achterzijde in de vorm van woningbrede balkons. Er is voorbereiding getroffen voor een groot dakterras op de uitbouw.