Uitbreiding Soeteboomstraat

Locatie: Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Status: opgeleverd 2018

Oppervlakte: 130m2 bvo

Constructeur: De Ingenieursgroep

In samenwerking met: N.v.t.

Fotografie: studio ijsberg

In een rustig groen straatje in Amsterdam Noord staat dit mooie arbeidershuis. Fijn maar te klein voor het jonge gezin en daarom was er de vraag naar een uitbouw in twee verdiepingen. Meer ruimte en meer licht was een wens.

Aan de achterzijde in de tuin is een dubbelhoge uitbreiding gerealiseerd, met een natuurlijke houten gevelbekleding van western red Cedar. Met beneden ruimte voor een grotere leefkeuken met een achterdeur naar de tuin. Boven zijn twee extra slaapkamers gerealiseerd, meer licht, een extra toilet en wastafel in de gang. Door de afmetingen van het bestaande huis was het passen en meten en werd het uniek maatwerk op de vierkante cm. Een leuke uitdaging met als eindresultaat blije klanten.